#Vijesti-eu

547 milijuna kuna iz EU fondova za razvoj znanosti

17

Studeni

Objavljeno

547 milijuna kuna iz EU fondova za razvoj znanosti

Potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Otvorene znanstvene infrastrukturne platforme za inovativne primjene u gospodarstvu i društvu (O-ZIP), korisnika Institut Ruđer Bošković. U nazočnosti predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, Ugovor su potpisali ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, ravnatelj SAFU Tomislav Petric i ravnatelj Instituta Ruđer Bošković David M. Smith. Projekt je u potpunosti financiran bespovratnim sredstvima iz fondova EU u iznosu od 547.199.999,95 kuna te predstavlja najveći ugovoreni projekt iz područja znanosti i inovacija.

Projekt O-ZIP je veliki infrastrukturni projekt čiji je glavni cilj razviti multidisciplinarnu okolinu za istraživanje i razvoj, što će IRB-u omogućiti da uspješno parira najboljim europskim istraživačkim organizacijama. Provedbom projekta potaknut će se razvoj konkurentnog gospodarstva temeljenog na znanju i inovacijama te svim zainteresiranim istraživačima i institucijama omogućiti učinkovitije rješavanje društvenih izazova, između ostalog, u područjima zdravlja, hrane i okoliša, poticanje kolaborativnog istraživanja i komercijalizacije rezultata istraživanja kroz suradnju sektora obrazovanja, znanosti i industrije te transfer tehnologije, čime će se dugoročno doprinijeti konkurentnosti industrijskog sektora. Dosad je SAFU, u okviru različitih poziva za razvoj znanosti iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, ugovorio 82 projekta ukupne vrijednosti 2,4 milijarde kuna.

Izvor: https://www.hina.hr/ 

 

 

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice