#Vijesti-eu

35 MILIJUNA EURA ZA CIVILNU ZAŠTITU

26

Srpanj

Objavljeno

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike objavio je 26. srpnja 2018. godine dva javna poziva na dostavu projektnih prijedloga putem kojih će se Ministarstvu unutarnjih poslova kao korisniku izravno dodijeliti sredstva iz EU fondova.

Iz Europskog fonda za regionalni razvoj je, naime, osigurano gotovo 30 milijuna eura za javni poziv “Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH”. Pomoću tih sredstava, Ministarstvo unutarnjih poslova moći će nabaviti 21 dugih navalnih vozila, 21 malih navalnih vozila, 21 srednjih autocisterni, 21 srednje šumsko / teretno vozilo, 7 teških šumskih / terenskih vozila, 3 vozila za zapovjedni stožer s vatrogasnim robotom na prikolici.

Svrha poziva jest doprinijeti podizanju sveukupne spremnosti i sposobnosti reakcije u kriznim situacijama u Republici Hrvatskoj te povećanje kapaciteta nacionalnog sustava upravljanja kriznim situacijama, odnosno povećanje učinkovitosti vatrogasnih postrojbi za 5% i za prevenciju te pravodobne i adekvatne reakcije u slučajevima pojave katastrofa, te modernizacija tehnike.

Čak 4,2 milijuna eura osigurano je za javni poziv “Modernizacija radiokomunikacijske opreme sustava civilne zaštite”. Prihvatljivi su troškovi nabava komunikacijske opreme, fiksnog i mobilnog radija, ručna radija, prijenosnih repetitora, baznih stanica, kao i edukacija korisnika opreme. Svrha poziva jest osigurati nesmetano komuniciranje, omogućiti bolja koordinacija te ubrzati reakcija u slučaju katastrofa, elementarnih nepogoda od strane službi za zaštitu i spašavanje u Republici Hrvatske.

Rok za dostavu projektnih prijedlo9ga je u rujnu 2018. godine, pa možemo očekivati da će oprema za civilnu zaštitu nabavljena putem ova dva poziva biti u funkciji u 2019. godini. O ovim javnim pozivima, kao i svim drugim koji su trenutno otvoreni ili u najavi, možete čitati u našoj bazi poziva, na ovoj poveznici.

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice