#Vijesti-eu

170 MILIJUNA KUNA ZA ULAGANJA U ŠUMARSKE TEHNOLOGIJE TE U PRERADU ŠUMSKIH PROIZVODA!

2

Srpanj

Objavljeno

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 29. lipnja 2018. godine dva natječaja u okviru Mjere 8: Tip operacije 8.6.1. Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u pridobivanju drva i šumskouzgojnim radovima te Tip operacije 8.6.2. Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u predindustrijskoj preradi drva. Datum otvaranja procesa zaprimanja prijava isti je za oba natječaja – 20. kolovoza 2018. godine – kao i krajnji rok za dostavljanje prijava – 31. listopada 2018. godine. Stopa sufinanciranja za oba natječaja iznosi 50% ukupno prihvatljivih troškova.

Tip operacije 8.6.1. ima za cilj dodjelu sredstava projektima koji će omogućiti modernizaciju tehnologija, strojeva, alata i opreme u pridobivanju drva i šumskouzgojnim radovima. Prihvatljivi prijavitelji su šumoposjednici, udruge šumoposjednika i obrti, mikro, mala i srednja poduzeća. Ukupan iznos bespovratnih sredstava jest 70 milijuna kuna, a prijavitelji mogu računati na potpore od 36.850,00 HRK do čak 5.159.000,00 HRK. Više o natječaju te prihvatljivim aktivnostima i troškovima možete naći ovdje.

Tip operacije 8.6.2. ima za cilj dodjelu sredstava projektima koji će omogućiti povećanje učinkovitosti, okolišne prihvatljivosti, ergonomije i radnih procesa u predindustrijskoj preradi drva kroz modernizaciju postojećih i uvođenje učinkovitih i okolišno pogodnih tehnologija, strojeva, alata i opreme. Prihvatljivi prijavitelji su obrti, mikro, mala i srednja poduzeća registrirana za preradu drva u skladu s nacionalnim zakonodavstvom. Ukupna vrijednost natječaja jest 100 milijuna kuna, a prijavitelji se mogu prijaviti za iznose potpore koji sežu od 73.700,00 HRK pa sve do 7.370.000,00 HRK. Više o natječaju te prihvatljivim aktivnostima i troškovima možete naći ovdje.

6 najvažnijih strateških dokumenata za ESI fondove

Prilikom pripreme projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz fondova EU potrebno je voditi računa o zakonodavnom i strateškom okviru Europske unije...

Saznajte koje su mogućnosti financiranja vaše projektne ideje putem projektnog obrasca

Preuzmite e-dokumente

Pristupite sadržaju stare stranice