Aktualno

Svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za financiranje izgradnje Pelješkog mosta
  • Objavljeno:
  • 13.06.2017.

Danas, 13. lipnja 2017. svečano će se potpisati Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za financiranje projekta „Cestovno povezivanje s južnom Dalmacijom“, kojim je predviđena izgradnja Pelješkog mosta i pristupnih cesta, a koji će potpisati ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU Tomislav Petric te direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić.

Ukupna vrijednost Ugovora kojim će se Hrvatskim cestama d.o.o. dodijeliti sredstva za izgradnju Pelješkog mosta iznosi 420,3 milijuna EUR.

Europska je komisija 7. lipnja 2017.g. donijela Odluku o financiranju projekta Cestovnog povezivanja s Južnom Dalmacijom u maksimalnom iznosu od 85%, odnosno sufinancirat će ga s 357 milijuna EUR, a sljedeći je korak upravo potpisivanje Ugovora o dodjeli sredstava.

Izgradnja Pelješkog mosta i pristupnih cesta omogućit će neometan protok ljudi i roba te skratiti vrijeme putovanja od Dubrovnika do Splita, smanjiti negativne posljedice ulaska Hrvatske u Schengenski prostor i pružiti trajnu prometnu povezanost između razdvojenih teritorija Republike Hrvatske.

Ponosni smo jer smo aktivno sudjelovali u procesu pripreme projekta kao konzultanti Hrvatskih cesta.