Aktualno

RH dobila akreditaciju za sustav EU fondova
  • Objavljeno:
  • 04.05.2016.

Agencija za reviziju sustava provedbe programa Europske Unije, nakon provedenog postupka procjene u razdoblju od 1. rujna 2015. godine do 26. travnja 2016. godine, potvrdila je kako je sustav upravljanja i kontrole usklađen s relevantnim propisima Europske unije za financijsko razdoblje 2014.-2020.

Postupak akreditacije sustava iznimno je bitan za svaku državu članicu, jer bez njega nije moguće povlačiti sredstva iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova unatoč tome što se projekti već provode i plaćanja projekata vrše se iz Državnog proračuna.

Agencija za reviziju sustava provedbe programa Europske Unije zaključila je da Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, kao Koordinacijsko i Upravljačko tijelo, i Ministarstvo financija kao Tijelo za ovjeravanje Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., ispunjavaju kriterije za imenovanje koji su propisani uredbom Europske unije.

Postupkom akreditacije utvrđeno je i da postoji potreba za dodatnim zapošljavanjem djelatnika u sustavu upravljanja i kontrole te je naglašena potreba za kontinuiranim jačanjem administrativnih kapaciteta.

Izvor: strukturnifondovi.hr