PRAVILA KORIŠTENJA

(Posljednja izmjena: 22. travnja 2014.)

 

OPĆI UVJETI


Korištenjem bilo kojeg dijela portala EU PROJEKTI INFO i svih njegovih dijelova i podstranica Instituta za razvoj poduzetništva i europske projekte-IRPEU i obrta za poslovno savjetovanje EU projekti (u daljnjem tekstu: EU PROJEKTI INFO) automatski prihvaćate sva aktualna pravila korištenja.

Korisnici su dužni redovito čitati pravila korištenja. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktualnim pravilima korištenja te da su ih razumjeli u cijelosti.

Niti jedan dio portala ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih.

 

PORTAL EU PROJEKTI INFO


EU PROJEKTI INFO posjetiteljima u dobroj namjeri osigurava korištenje sadržaja portala EU PROJEKTI INFO. Svi posjetitelji imaju pravo besplatno koristiti sadržaje portala ako ne krše pravila korištenja.

Portal se sastoji od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja te linkova na vanjske stranice.

Portal sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost i vlasnik se ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

Pristup portalu i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo koje dobi, osim ako je naznačeno drugačije.

 

AUTORSKA PRAVA


Sva autorska prava su zadržana.

Tekstovi i drugi materijali objavljeni na portalu, uključujući i programski kod, odnosno autorski doprinos u pročišćavanju, redakcijskom uređivanju i prijelomu teksta čini intelektualno vlasništvo udruge Instutut za razvoj poduzetništva i europske projekte – IRPEI u obrta EU PROJEKTI koje se putem internet stranice www.eu-projekti.info daje neograničenom broju osoba, ali samo za privatno korištenje.

Svaki drugi oblik korištenja sadržaja ponuđenih na internet stranici www.eu-projekti.info (distribucija, objavljivanje, reprodukcija) su dopušteni uz naknadu od 500,00 kn po reproduciranom (tiskom, elektronskom kopijom,..) primjerku natječaja ili drugog autorskog članka, a ukoliko nije moguće bez teškoća odrediti broj tih kopija, za naknadu će se uzeti paušalni iznos od 1.000,00 kn po primjerku za svaki mjesec (ukoliko se ne dokaže drugačije uzet će se razdoblje od 6 mjeseci) korištenja (nuđenje trećim osobama u bilo kojem obliku, objavljivanje na drugim internet stranicama ili drugim medijima) bez obzira da li je osoba koja se na taj način koristila intelektualnim vlasništvom gore navedenih pravnih osoba tražila ili polučila ikakvu vrijednost iz tog korištenja.

Nije dopuštena nikakva daljnja prerada tektova objavljenih na www.eu-projekti.info te će i korištenje prerađenih sadržaja s internet stranice www.eu-projekti.info podlijegati obvezi ovdje propisane naknade.

Svako upućivanje na ovdje objavljene tekstove natječaja na internet stranicu različitu od www.eu-projekti.com uzet će se kao objavljivanje u smislu ovih Pravila korištenja. Pored odredbi Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima i Zakona o obveznim odnosima, osobe koje posjete www.eu-projekti.info, samim posjetom internet stranice www.eu-projekti.info te surfanjem po istoj odnosno ikakvim povezivanjem s ovdje objavljenim sadržajem, pristaju na ove uvjete korištenja te sadržaju internet stranice www.eu-projekti.info i njenom programskom kodu priznaju status autorskog djela.

Vlasnici autorskih prava mogu dati pisanu suglasnost za korištenje navedenih sadržaja.

Ako smatrate da je portal povrijedio Vaša autorska prava, slučaj će biti odmah razmotren a sporni sadržaji bit će uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.

 

POVEZNICE NA VANJSKE STRANICE


Portal sadržava poveznice na internetske stranice izvan vlastitog portala. Portal linkove objavljuje u dobroj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala.

 

ZAŠTITA PRIVATNOSTI


Portal štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj mjeri.

Portal se obvezuje da će u dobroj namjeri koristiti podatke dobivene od korisnika tijekom korištenja portala te da privatne podatke neće distribuirati niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Portal može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala (isključivo podaci o računalu i podaci o Internet provideru) ili podatke unesene u postupku registracije. Ove podatke portal koristi kako bi imao informacije o korisnicima koji ga koriste te na taj način poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje. Na temelju tih podataka saznajemo koji su sadržaji najpopularniji među kojom publikom. Prikupljanje podataka ovog tipa u ovom ili većem obimu uobičajeno je, i njime se koriste i poznati svjetski web siteovi poput MSN-a, Googlea itd.

Portal se obvezuje da prikupljene privatne podatke poput e-mail adrese, imena i prezimena neće bez dozvole svakog pojedinačnog korisnika prodavati niti distribuirati, osim demografskih podataka za skupinu korisnika bez odavanja privatnih podataka.

 

REGISTRIRANI KORISNICI


Portal nije ni na koji način odgovoran za sadržaje koje objavljuju posjetitelji u rubrikama Forum ili Anketa. Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi.

Portal je dužan po utvrđivanju opravdanosti eventualne prijave u razumnom roku ukloniti sadržaje korisnika koji nisu u skladu s važećim zakonima.

Registrirani korisnici dužni su se ponašati u skladu sa specifičnim pravilima za pojedine dijelove portala. Portal zadržava pravilo da pojedinom korisniku zabrani korištenje portalom ili dijelom portala, ako se ustanovi da je korisnik kršio pravila.

Korisnik je dužan odmah prijaviti portalu neovlašteno korištenje njegovog korisničkog računa. Portal se ne može držati odgovornim za neovlašteno korištenje korisničkog računa, niti eventualnu štetu nastalu na taj način.

 

PORUKE PORTALA I SPONZORA


Portal može registriranim korisnicima povremeno poslati obavijesti portala i sponzora odnosno partnera.

 

MODIFICIRANJE I PROMJENE PRAVILA


Portal zadržava pravo da bez najave povremeno promijeni ili modificira pravila. O važnim promjenama i dopunama portal može obavijestiti korisnike putem e-maila ili objavljivanjem na portalu. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na portalu smatra se da ste upoznati s najnovijim pravilima.