Aktualno

Velik interes poduzetnika za program StartCo – zaprimljeno više od 3200 prijava
  • Objavljeno:
  • 28.09.2015.

Ministarstvo poduzetništva i obrta, u suradnji s Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) pokrenulo je program StartCo s ciljem poticanja i unaprjeđenja malog i srednjeg poduzetništva u prvim koracima poslovanja. Velik interes poduzetnika pokazao se već u prvom tjednu od objave Javnog poziva kada je zaprimljeno preko 3200 prijava.

Bespovratna potpora ukupne vrijednosti 8 milijuna kuna namijenjena je nabavci IT opreme i izradi prve internetske stranice. Program je namijenjen fizičkim osobama koje po prvi put osnivaju vlastiti subjekt malog gospodarstva, poduzetnicima početnicima koji su osnovani u protekla 24 mjeseca te onima koji nisu bili vlasnici 50 ili više posto udjela u gospodarskim subjektima. Maksimalan iznos jednokratne bespovratne potpore po pojedinom korisniku iznosi 8.000 kuna, odnosno 4.000 kuna predviđeno je za nabavku IT opreme te isto toliko za izradu prve internetske stranice novoosnovanog subjekta malog gospodarstva.

„Iznimno smo zadovoljni odazivom poduzetnika početnika na program StartCo. To je pokazatelj da je ova potpora dobro osmišljena i usmjerena na ciljnu skupinu kojoj je uistinu potrebna. Imajući u vidu značajan interes poduzetnika za ovu mjeru, zasigurno ćemo i u budućnosti pokretati slične inicijative.“ – izjavio je Darko Liović, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a.

Jedna od najvećih prednosti Programa za poduzetnike predstavljao je jednostavan postupak prijave u obliku vaučera te online registracija, što je uvelike olakšalo poduzetnicima prijavu na Program. Osim navedenih pogodnosti za poduzetnike, StartCo ima i ulogu web poduzetničke platforme na kojoj su dostupne sve potrebne informacije za pokretanje posla, otvaranje poduzeća u devet koraka, pregled institucija za poduzetničku podršku, brojne edukacije i mentorstva te izvore financiranja.

Uslijed velikog interesa poduzetnika za Program StartCo te broja pristiglih prijava, HAMAG-BICRO privremeno prestaje zaprimati nove prijave. Sredstva se osiguravaju redom pristizanja cjelokupne dokumentacije propisane Javnim pozivom do iskorištenja sredstava predviđenih u proračunu HAMAG-BICRO-a.

Više informacija dostupno je na službenoj stranici Programa: www.startco.hr

Izvor: HAMAG – BICRO

Disclaimer