Aktualno

Sufinanciranje projekata organizacija civilnog društva
  • Objavljeno:
  • 16.05.2018.

ljudi400x200

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske je 15. svibnja 2018. godine objavio Javni poziv za podnošenje prijava za sufinanciranje projekata organizacija civilnoga društva ugovorenih u okviru programa Europske unije i inozemnih fondova za 2018.g. Prihvatljivi projekti su oni koji se u cijelosti ili djelomično odvijaju u Republici Hrvatskoj.

Prihvatljivi prijavitelji su, prije svega, organizacije civilnog društva s pravnim statusom udruge, iako se na Javni poziv mogu prijaviti i ostale organizacije civilnog društva (zaklade, sindikati, udruge poslodavaca, privatne neprofitne ustanove).

Ovim Javnim pozivom osigurat će se sufinanciranje projekata koji su ugovoreni u okviru sljedećih programa:
– Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.- 2020.
– Švicarsko-hrvatski program suradnje
– Erasmus +: Sport
– Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.
– Obzor 2020.
– Program Europske unije za zapošljavanje i socijalne inovacije – EaSI
– Drugi programi aktivnosti Zajednice u području zdravstva
– Zdravlje za rast – Treći višegodišnji program EU u području zdravstva
– Europski instrument za demokraciju i ljudska prava (EIDHR)
– Višekorisnička IPA
– Kreativna Europa
– Program o pravima, jednakosti i građanstvu
– Natječaji koje raspisuju pojedine Opće uprave i Službe Europske komisije, odnosno njihove agencije, a koji nisu već specificirani u ovom popisu
– Natječaji koje raspisuju pojedine Opće uprave Europskog parlamenta.

Ukupna planirana vrijednost Javnog poziva je gotovo udvostručena u odnosu na Javni poziv iz 2017. godine i iznosi 8.132.900,00 HRK. Sredstva će biti raspodijeljena u dvije financijske omotnice: čak 70% sredstava namijenjeno je projektima ugovorenima u sklopu programa Europske teritorijalne suradnje, dok je tek 30% ukupno planiranih sredstava namijenjeno projektima ugovorenima u sklopu ostalih natječaja i programa.

Podsjećamo, kroz prošlogodišnji javni poziv Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske je s nešto više od 3 milijuna kuna (u odnosu na planiranih 4,7 milijuna kuna) sufinancirao 59 projekata kroz četiri Odluke o sufinanciranju i uz stope od 30 do 60%. Ovogodišnja maksimalna stopa sufinanciranja iznosi 70%. Javni poziv otvoren je do 30. studenoga 2018.g.

Detaljne informacije o Javnom pozivu, kao i natječajnu dokumentaciju, pronaći ćete ovdje.

Izvor: UZUVRH