Aktualno

Splitski hotel Park novcem iz fondova EU povećao kategorizaciju na pet zvjezdica
  • Objavljeno:
  • 03.07.2015.

Svega deset mjeseci od početka radova na obnovi i unapređenju ponude, Hotel Park u Splitu otvorio je vrata gostima i započeo s radom u novoj turističkoj sezoni. Svečanosti otvorenja držanoj u utorak 30. lipnja prisustvovali su ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras i ministar turizma Darko Lorencin. Vrijednost radova koji su hotelu omogućili da poveća kategorizaciju s 4 na 5 zvjezdica i produlji trajanje sezone s 11 na 12 mjeseci je 90.274.298,67 kn, od čega je 26.000.000,00 kn bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras iskazao je zadovoljstvo brzom i uspješnom provedbom projekta: „Nadam se da će projekt tvrtke Potestas poslužiti kao inspiracija drugim malim i srednjim poduzećima da se ohrabre i prijave za bespovratno financiranje iz fondova Europske unije. Trenutak nikad nije bio bolji: upravo je u tijeku javna rasprava za poziv „Podrška razvoju malog i srednjeg poduzetništva u turizmu povećanjem kvalitete i dodatne ponude hotela“, po čijem okončanju će poduzetnicima u turizmu na raspolaganju biti čak 300 milijuna kuna EU sredstava. Pozivam vlasnike hotela, aparthotela, turističkih naselja, hotela baštine i difuznih hotela koji imaju kvalitetne projekte da iskoriste ovu priliku da povećaju kvalitetu svoje usluge i produže trajanje sezone.“

„Od 2008. do 2013. godine hotel je bilježio rapidan pad broja noćenja i prodanih, zauzetih soba. Bilo je tu i mnogo drugih čimbenika koji su ukazivali da je hotel teško održiv te da bez značajnih investicija nećemo moći omogućiti njegovo daljnje djelovanje. Prepoznali smo ovaj problem i shvatili značaj bespovratnih sredstava iz europskih fondova koji su nam omogućili da hotel Park dovedemo u gotovo neprepoznatljivo stanje“, istaknuo je direktor tvrtke Potestas Jozo Tomaš.

 Izvor: minpo.hr