Aktualno

Webinar: “Otvoreni natječaji za financiranje inovacija – Eurostars, SME Instrument i Fast Track to Innovation”!
  • Objavljeno:
  • 28.08.2015.

U organizaciji Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije HAMAG-BICRO, u utorak, 1. rujna 2015. godine, s početkom u 10:00 sati, održat će se informativni webinar na temu otvorenih natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava za inovacije:

  • Eurostars
  • SME Instrument
  • Fast Track to Innovation

Eurostars je program za istraživanje i razvoj nastao kao zajednička inicijativa EUREKA-e i Europske komisije. Osnovni kriterij je sudjelovanje minimalno dvije zemlje članice. Glavni partner na projektu mora biti malo ili srednje trgovačko društvo koje se bavi istraživanjem i razvojem (R&D performing SME). Najmanje 50% aktivnosti treba provoditi partner koji je R&D performing SME. Ostali partneri na projektu moraju biti mala ili srednja poduzeća. Rok za predaju projektnih prijedloga na sljedeći natječaj je 17. rujna 2015. do 20.00 h.

SME Instrument je natječaj u okviru programa Obzor 2020, namijenjen visoko inovativnim malim i srednjim poduzećima s velikim potencijalom rasta, koja imaju globalne ambicije da drastično promijene postojeće stanje na tržištu. SME Instrument provodi se u tri faze, s ciljem preobrazbe distruptivnih ideja u konkretna, inovativna rješenja s europskim i/ili globalnim utjecajem. Rok za predaju projektnih prijedloga (cut-off date) na sljedeći natječaj je 17. rujna 2015.

Fast Track to Innovation (FTI) je natječaj namijenjen organizacijama koje su razvile inovacije koje su gotovo spremne za tržište, te je otvoren svim tipovima sudionika (male i srednje tvrtke, velike kompanije, istraživačke organizacije). Cilj je inicijative FTI pojačati učešće industrije i malih i srednjih poduzeća u projektima Obzora 2020, te općenito povećati broj organizacija koje se prvi put prijavljuju  na natječaje iz Obzora 2020. Rok za predaju projektnih prijedloga (cut-off date) na sljedeći natječaj je 1. prosinca 2015.

Registracija za webinar omogućena je do 31. kolovoza 2015. godine, ispunjavanjem obrasca za registraciju.

Izvor: hamagbicro.hr