Aktualno

Prijavite se na praktičnu radionicu: „Revizija projekata financiranih iz fondova EU“
  • Objavljeno:
  • 30.06.2016.

11. srpnja 2016.g. godine u Zagrebu u Almeria Centru, Ulica grada Vukovara 284,
3.kat Uredski prostori „D“, s početkom u 9:30 sati

Provedba projekata financiranih iz bespovratnih sredstava EU vrši se prema posebnim pravilima koja imaju za cilj osigurati postignuće ciljeva i rezultata, ali i pravilno trošenje europskog novca. S obzirom da su pravila provedbe za Europske strukturne i investicijske fondove izmijenjena u odnosu na Instrument pretpristupne pomoći te da su vrlo kompleksna, korisnici često griješe, što za sobom povlači i nepriznavanje troškova od strane posredničkih tijela ili utvrđivanje nepravilnosti u procesu revizije.

Revizija projekata jest postupak ispitivanja točnosti, potpunosti, vjerodostojnosti i zakonitosti procesa provedbe projekata financiranih iz bespovratnih sredstava EU, a često čini obvezatni dio provedbe projekta. Provodi se od strane ovlaštenih revizora po završetku projekta, a nalaz revizora podloga je za odobrenje svih troškova koji su nastali tijekom provedbe projekta. Korisnici EU sredstava ne poznaju pravila revizije, njezin sadržaj i cilj, stoga je cilj radionice na praktičan način objasniti temeljne pojmove koji se odnose na reviziju, zadaće revizora, objasniti postupak revizije i dokumente koji se u tom procesu koriste kako bi korisnici razumjeli ovaj proces, pravovremeno se pripremili, smanjili broj pogrešaka i osigurali pravilnu provedbu projekata.

Radionica je namijenjena svim prijaviteljima i korisnicima bespovratnih sredstava iz fondova EU, a posebice:

– Malim i srednjim poduzećima koja planiraju pripremati projekte u budućnosti
– Potpornim organizacijama kao što su poduzetnički centri i razvojne agencije
– Krovnim organizacijama kao što su komore, savezi i druge organizacije
– Svim tijelima javne vlasti (tijela državne uprave, jedinice lokalne i područne samouprave i poduzeća u njihovom vlasništvu, agencije i dr.)
– Konzultantima koji će raditi na pripremi projektnih prijedloga i provedbi projekata
– Udrugama, medijima i drugim zainteresiranim organizacijama

Tijekom radionice, polaznici/e će dobiti uvid u konkretne dijelove revizorskog izvješća koji će poslužiti kao praktična podloga za objašnjavanje posebno važnih aspekata revizije projekata, a posebno će se obraditi sljedeće teme: Što je revizija EU projekata, pravovremeno upoznavanje s klijentom i projektom te uspostavljanje odnosa sa revizorom, postupak revizije EU projekata, kada provesti reviziju projekta, koje resurse osigurati, koje dokumente pripremiti i na taj način olakšati sami postupak revizije, kako izgleda revizijsko izvješće i što očekivati, pregled najčešćih pogrešaka u praksi, koje su posljedice revizijskog nalaza.

Radionicu će voditi gđa. Martina Jaranović i gđa. Valentina Markioli iz poduzeća RSM Croatia d.o.o. za reviziju i konzalting

Detaljne informacije o treningu možete pronaći u sljedećim dokumentima:
- Poziv
- Program
- Prijavnica

Cijena radionice iznosi 1.380,00 Kn po osobi plativo temeljem predračuna izdanog od strane Učilišta EU PROJEKTI. U cijenu su uključeni održavanje radionice uz pripadajuće pauze za kavu i ručak, materijali u pisanoj i elektronskoj formi, materijali za praktične vježbe i stručno individualno savjetovanje tijekom edukacije te 15% popusta na druge edukacije u organizaciji Učilišta. Za rane prijave do 15. lipnja 2016.g. uz uplatu do 16. lipnja 2016.g. odobravamo 15% popusta. Polaznicima iz iste organizacije i redovitim klijentima odobravamo dodatnih 15% popusta. Napominjemo da se PDV ne obračunava temeljem istoimenog Zakona.

Veselimo se našem zajedničkom radu!