Aktualno

Pregled i najava događanja u Učilištu EU PROJEKTI
  • Objavljeno:
  • 03.11.2015.

Mjesec listopad je za Učilište EU projekti završio radno i u studeni ulazimo istim tempom.

U Gospiću smo održali dvije edukacije za razvojnu agenciju Ličko – senjske županije na temu: „EU fondovi za potrebe gospodarstva“ gdje je polaznicima edukacije pružen uvid u politike i prioritete EU značajne za Europske strukturne i investicijske fondove kao i pregled ESI fondova, te su naučili kako pretraživati natječaje i koji su uvjeti natječaja. Tema druge edukacije bila je „Javna nabava u kontekstu EU fondova“, a polaznici su prošli Zakon o javnoj nabavi te posebna pravila javne nabave uz mnoštvo praktičnih vježbi.

PBZ d.d. smo educirali o mogućnostima financiranja iz fondova EU u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku. Navedena predavanja su nastavak do sada uspješne suradnje na portalu eu-projekti.info, pripremi projektne dokumentacije te edukacijama za menadžere.

28. listopada u uredskim prostorijama Učilišta, održali smo edukaciju pod nazivom „Pripremite projekt za natječaj: Podrška razvoju MSP u turizmu povećanjem kvalitete i dodatne ponude hotela“. Kroz edukaciju polaznici su dobili informacije o uvjetima natječaja i natječajne dokumentacije, te su kroz praktičan rad savladali ključne korake pri pripremi i prijavi projekta.

Savjetovanje o Mjeri 7 Programa ruralnoga razvoja 2014. – 2020. smo proveli u prostorijama grada Labina 30. listopada. Savjetovanje je bilo namijenjeno predstavnicima jedinica lokalne samouprave i zainteresiranim dionicima koji djeluju na području LAG-a Istočna Istra, s ciljem da se upoznaju s Mjerom 7, te pravilima i postupcima za dobivanje sredstava.

U nastavku donosimo nekoliko najava za ovaj mjesec, te vas isto tako ovim putem pozivamo na sudjelovanje na sljedećim događanjima!

Najpopularnije poslovno okupljanje malih poduzetnika i onih koji to žele postati u regiji, Business Café Bjelovar će se održati 18. studenog 2015., u 18:00 sati, u Velikoj Vijećnici Grada Bjelovara, Trg E. Kvaternika 2. Business Café prerastao je u mjesto gdje slušanjem pozitivnih uspješnih poduzetničkih priča dobivamo inspiraciju i ohrabrenje za pokretanje i uspjeh u vlastitom poslu i gdje putem networkinga sklapamo nova poslovna prijateljstva i poslove. Događanje u Bjelovaru je organizirano u sklopu projekta PR(A)VI PUT U BIZNIS, koji je sufinanciran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u okviru natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava „Obrazovanje za poduzetništvo i obrt“, te je besplatno za sve sudionike.

Nadalje, s ponosom pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže na Interliberu 14. studenoga u 16:00 sati, kada će se održati promocija priručnika o pripremi i provedbi projekata koji se financiraju sredstvima iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskoj perspektivi 2014. – 2020. – Menadžment ESI fondova, čija je autorica gđa Ariana Vela.

U ovome mjesecu smo pripremili još jednu edukaciju pod nazivom „EU fondovi u sektoru zdravstva“. Edukacija će se održati 26. studenoga s početkom u 9:30 u prostorijama Učilišta EU projekti. Cilj edukacije je predstaviti fondove i programe EU, te natječaje putem kojih je moguće financirati projekte iz sektora zdravstva. Tijekom edukacije prikazat ćemo koji su uvjeti za sudjelovanje u istima te koliki su iznosi bespovratnih sredstava na raspolaganju, a sve s naglaskom na financijsku perspektivu 2014. – 2020.