Aktualno

Praktični trening: Nova pravila provedbe projekata financiranih iz ESI fondova
  • Objavljeno:
  • 14.02.2018.

13. i 14. ožujka 2018. godine u Zagrebu u Almeria Centru,
Ulica grada Vukovara 284, 3. kat Uredski prostori „D“, s početkom u 9:30 sati

14.11.2017. EU projekti, foto sasa cetkovic

Što je cilj praktičnog treninga?

Praktični trening ima tri cilja kako slijedi:

– PREGLED – Taksativno nabrojati, predstaviti i opisati polaznicima sve obveze u provedbi projekata koje se odnose na Europske strukturne i investicijske fondove u svim fazama provedbe
– PAPIROLOGIJA – Predstaviti i detaljno pojasniti novu dokumentaciju za provedbu projekata
– PRAKSA – Obučiti polaznike da praktično provode projekte na primjeru poduzetničkog projekta (Europski fond za regionalni razvoj) i primjeru tzv. soft projekta (Europski socijalni fond) kroz izradu svih ključnih provedbenih dokumenata i simulaciju svih postupaka.


Kome je namijenjen praktični trening?

- početnicima i osobama koje se žele upoznati s metodologijom provedbe
– malim i srednjim poduzećima koja planiraju pripremati projekte za najavljene natječaje ili onima koji su u fazi provedbe
– potpornim organizacijama kao što su poduzetnički centri i razvojne agencije
– krovnim organizacijama kao što su komore, savezi i druge organizacije
– svim tijelima javne vlasti (tijela državne uprave, jedinice lokalne i područne samouprave i poduzeća u njihovom vlasništvu, agencije i dr.)
– jedinicama lokalne i područne samouprave koje žele pripremati i provoditi svoje projekte
– konzultantima koji će raditi na pripremi i provedbi projektnih prijedloga
– udrugama, medijima i drugim zainteresiranim organizacijama i osobama.


Tko će voditi praktični trening?

gđa. Ariana Vela,  vlasnica tvrtke EU PROJEKTI i jedna od vodećih hrvatskih konzultantica za EU fondove, strateško planiranje, pripremu i provedbu projekata. Posjeduje šesnaestogodišnje iskustvo rada na projektima financiranim iz fondova EU, od kojih se posebno ističe njezin angažman na pripremi i provedbi projekta Cestovna povezanost s Južnom Dalmacijom (tzv. Pelješki most). Osnovala je i prvo hrvatsko učilište o fondovima EU pod nazivom Učilište EU PROJEKTI – ustanova za obrazovanje odraslih koje je započelo s radom u 2015. godini. Dosad je educirala više od 8.300 polaznika iz različitih sektora.

gđa. Ivana Rukavina Halilagić, iz tvrtke EU PROJEKTI koja je zadužena za pripremu i provedbu projekata, pripremu i provedbu postupaka javne nabave, kao i izvještavanje za klijente u okviru ESIF-a. Portfelj projekata na kojima je dosad radila veći je od dvije milijarde kuna, a sastoji se od infrastrukturnih projekata poduzetnika, te organizacija iz javnog sektora, kao i projekata tzv. mekih mjera koje provodi za organizacije iz obrazovnog i neprofitnog
sektora.


Kolika je cijena praktičnog treninga i što je u njega uključeno?

Cijena treninga iznosi 2.500,00 Kn po osobi plativo temeljem predračuna izdanog od strane Učilišta EU PROJEKTI. U cijenu su uključeni održavanje treninga uz pripadajuće pauze za kavu i ručak, materijali u pisanoj i elektronskoj formi, materijali za praktične vježbe i stručno individualno savjetovanje tijekom edukacije te 15% popusta na druge edukacije u organizaciji Učilišta. Polaznicima iz iste organizacije i redovitim klijentima odobravamo dodatnih 15% popusta.


Kako se prijaviti?

Za prijavu je potrebno ispuniti prijavnicu i poslati ju na e-mail adresu:  info@uep.hr. Nakon primljenog predračuna potrebno je uplatiti iznos kotizacije na račun broj: HR5223400091110691294 kod PBZ d.d. uz oznaku plaćanja „Za edukaciju“ i poziv na broj predračuna.

Detaljne informacije možete pronaći u sljedećim dokumentima:

Poziv
Program
– Prijavnica

Veselimo se našem zajedničkom radu!


Što drugi kažu o praktičnom treningu?

“Seminar je nadmašio moja očekivanja jer je bilo iznimno mnogo korisnih i konkretnih primjera iz prakse. Predavačice su iznimno dobro pripremljene, pristupačne, profesionalne i visoko motivirane. Toplo bih preporučila Učilište EU PROJEKTI svima koji se planiraju upustiti u „avanturu“ prijave i provedbe EU projekata! Hvala!”

Lidija Cvikić, Učiteljski fakultet u Zagrebu