Aktualno

Otvoren Poziv: “Europska nagrada za promicanje poduzetništva 2018″
  • Objavljeno:
  • 06.02.2018.

Otvoren je Poziv: „Europska nagrada za promicanje poduzetništva 2018“ (European Enterprise Promotion Awards – EEPA).

Ciljevi EEPA su identificirati i prepoznati uspješne aktivnosti i inicijative poduzete u svrhu promicanja poduzetništva i poduzetničkog duha, predstavljati i dijeliti primjere najboljih poduzetničkih politika i praksi, jačati svijest o ulozi poduzetnika u društvu i potaknuti i nadahnuti potencijalne poduzetnike.

Prihvatljivi prijavitelji su nacionalne organizacije, gradovi i općine, regije i zajednice, javno-privatna partnerstva tijela javne vlasti i poduzetnika, obrazovni programi i poslovne organizacije.

Dodijelit će se dvije vrste EEPA nagrada:
- pobjednicima u svakoj od ukupno šest kategorija
– glavnom pobjedniku – Velika nagrada žirija (za kandidata odnosno projekt/inicijativu iz bilo koje od šest kategorija, koji je ocijenjen kao najkreativniji i najpoticajniji za promociju poduzetništva i malog gospodarstva u Europi).

EEPA 2018 ima šest kategorija:
- promicanje poduzetničkog duha
– ulaganje u poduzetničke vještine
– poboljšanje poslovnog okruženja
– poticanje internacionalizacije poslovanja
– podupiranje razvoja zelenih tržišta i učinkovitosti resursa
– odgovorno i uključivo poduzetništvo

Kvalificiranje za EEPA 2018 nagradu odvija se u dvije faze:
- Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta koordinira natječaj EEPA 2018 na nacionalnoj razini i putem Odbora za vrednovanje i odabir projekata, na temelju propisanih EU kriterija, odabire dva projekta iz dvije različite kategorije koje nadalje kandidira na EU razinu
– Europska komisija odabire članove Europskoga žirija koji razmatra prijave svih zemalja koje sudjeluju u EEPA 2018 natječaju i vrši odabir na  EU razini.

Prijave se moraju odnositi na nedavne projekte/inicijative koji su uspješno završeni, a trajali su najmanje dvije godine ili postojeće projekte/inicijative koji su još uvijek u tijeku ali se uspješno provode te je mjerljiv njihov rezultat/utjecaj na razvoj npr. grada/općine u razdoblju od dvije godine.

Način prijave:  prijave je potrebno dostaviti na hrvatskom jeziku, u Obrascu za prijavu

Krajnji rok prijave: 1. svibnja 2018.g.

Više informacija možete saznati ovdje.

Izvor: https://www.mingo.hr