Aktualno

Otvoren Javni poziv za sufinanciranje troškova sudjelovanja na sajmu CeBIT Hannover 2015
  • Objavljeno:
  • 13.02.2015.

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) u svrhu poticanja internacionalizacije subjekata mikro, malog i srednjeg gospodarstva ovim pozivom dodjeljuje bespovratnu potporu kojom se sufinancira trošak sudjelovanja na međunarodnom sajmu CeBIT Hannover 2015. Mlade i inovativne tvrtke imati će priliku prezentirati svoje poduzetničke modele potencijalnim investitorima i mentorima. Također će imati priliku prezentirati svoj dosadašnji rad i izmijeniti iskustva kroz radionice, seminare, sastanke jedan na jedan i slično. Na ovaj način HAMAG-BICRO želi pokrenuti poduzetnike početnike iz područja informacijske i komunikacije tehnologije da izađu na međunarodno tržište i postanu prepoznatljivi na svjetskom nivou.

Cilj ovog otvorenog javnog poziva je sufinanciranje prihvatljivih troškova koje mikro, mali i srednji gospodarski subjekti imaju prilikom sudjelovanja na međunarodnim sajmovima, odnosno učvršćivanje pozicije hrvatskih poduzetnika i obrtnika na inozemnom tržištu pri čemu će HAMAG-BICRO odabrati osam korisnika potpore.

Prihvatljivi prijavitelji su subjekti mikro, malog i srednjeg gospodarstva. Poziv je otvoren od dana 12. veljače 2015. u 14:00 sati, a traje do 19. veljače 2015.

Bespovratna potpora namijenjena je za troškove dnevnica, prijevoza, smještaja i promidžbenih materijala isključivo vezanih uz nastup na sajmu. Kao trošak prijevoza prihvaća se trošak avionske karte za ekonomsku klasu, trošak željeznice i trošak cestovnog prijevoza. Kao trošak smještaja prihvaća se hotelski trošak do kategorije tri zvjezdice. Navedene troškove HAMAG-BICRO pokriva za maksimalno dva djelatnika zaposlena u podnositelju prijave.

Ukupan iznos raspoloživih bespovratnih sredstava je 240.000 kuna. Najviši iznos dodijeljene bespovratne potpore je 30.000 kn. Stopa sufinanciranja iznosi do 70% od ukupno prihvatljivih troškova.

Prijava za dodjelu bespovratne potpore podnosi se putem Prijavnog obrasca. Uz ispunjeni Prijavni obrazac obavezno se prilaže i tražena dokumentacija.

Prijavni obrazac preuzmite ovdje.

Više informacija o Javnom pozivu za sufinanciranje troškova sudjelovanja na sajmu CeBIT Hannover 2015 pronađite ovdje.

Izvor: hamagbicro.hr