Aktualno

Održana jednodnevna edukacija „EU fondovi u sektoru ZO, EU i OIE”
  • Objavljeno:
  • 28.05.2015.

U srijedu, 27. svibnja u prostorijama Učilišta EU PROJEKTI, Almeria centar u Zagrebu, održana je jednodnevna edukacija pod nazivom „EU fondovi u sektoru zaštite okoliša i energetske učinkovitosti.

Cilj edukacije bio je predstaviti fondove EU i natječaje putem kojih je moguće financirati projekte iz spomenutih sektora. Tijekom edukacije prikazani su uvjeti za sudjelovanje u istima te koliki su iznosi bespovratnih sredstava na raspolaganju, a sve s naglaskom na financijsku perspektivu 2014. – 2020. Poseban naglasak stavljen je na aktualne natječaje u tim sektorima koji su raspisani u okviru Kohezijskog fonda, Europskog fonda za regionalni razvoj, Europskog socijalnog fonda te Europskog poljoprivrednog fonda za regionalni razvoj.

Edukacija

Polaznike edukacije najviše su zanimali aktualni natječaji te konkretni primjeri za financiranje, pa su predavači Ariana Vela i Niko Letilović najveći naglasak stavili upravo na konkretne natječaje te s polaznicima raspravljali o konkretnim idejama za prijave na natječaje.

Svi polaznici dobili su i CD s pregledom aktualnih natječaja te natječaja u najavi kao i mini vodič kroz programe Unije u financijskom razdoblju 2014. – 2020. kojega su izradili kolege iz Učilišta EU projekti te portala eu-projekti.info.

Ovo su neki od komentara naših polaznika edukacije:

“Kvaliteta same edukacije je izvrsna zato što su primjeri tijekom edukacije iznijeti iz prakse rada predavača kao konzultanta.”

“Predavači su imali individualan pristup i radionica je bila interaktivna.”

“Edukacija je bila izvrsna zato što smo izravnom edukacijom dobili sve željene informacije.”

“Predavači su izvrsno razjasnili sva pitanja polaznika i vrlo su informirani.”

“Ova edukacija pružila nam je ciljane korisne informacije.”

Autor: Ivan Nekić