Aktualno

Održana edukacija: Nova pravila i novi natječaji iz EU fondova za mala, srednja i velika poduzeća
  • Objavljeno:
  • 22.04.2016.

U sklopu Učilišta EU PROJEKTI, 21. travnja 2016. godine, održali smo edukaciju pod nazivom „Nova pravila i novi natječaji iz EU fondova za mala, srednja i velika poduzeća: Kako pripremiti uspješan projekt?“.  Radionicu je vodila gđa. Ariana Vela, vlasnica Učilišta EU PROJEKTI.

Edukacija je organizirana kao odgovor na mnogobrojna pitanja nakon što je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, krajem prvog kvartala ove godine, pokrenulo proces pojednostavljenja procedura i optimizacije procesa u svrhu ubrzanja pripreme natječaja, ugovaranja i provedbe projekata, i u konačnici apsorpcije EU sredstava.

Edukacija je pomogla polaznicima da bolje shvate postupak pojednostavljenja procedura koji će se odraziti ne samo na Sustav u cjelini, već i na same korisnike. Uz to, polaznici su upoznati s najavljenim natječajima, uvjetima prijave i evaluacije, kao i načinom na koji trebaju pristupiti pripremi projekta, s osobitim naglaskom na nova pravila, a kako bi postigli uspjeh i prošli bodovni prag koji im osigurava financiranje.

Važan dio edukacije odnosio se na savjete polaznicima o prihvatljivosti njihovih projekata kao i smjernice o tome kako se priprema projektna dokumentacija.

U nastavku pogledajte kako se našim polaznicima svidjela radionica!

„Radionica je ispunila moja očekivanja. Vrlo sam zadovoljna organizacijom i informacijama ustupljenima na radionici. Posebno me se dojmila praktična primjena, predavačica ima prakse, ne samo teoriju. Vjerujem da ću posjetiti još poneku radionicu u vašoj organizaciji jer mi je ova koristila i hvala vam na tome.“

Nikolina Hrpalo, CROMOST d.o.o.

„Radionica je ispunila više od mojih očekivanja. Saznala sam mnogo informacija koje bi bez vašeg savjetovanja vrlo vjerojatno previdjela. Hvala vam na korisnim informacijama!“

Martina Bežan, RUDAR d.o.o.