Aktualno

Objavljen Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. na hrvatskom jeziku
  • Objavljeno:
  • 20.03.2015.

U prosincu prošle godine Europska komisija je usvojila Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020.,te je objavljena verzija ovog strateškog dokumenta na engleskom jeziku. Kako bi finalna verzija dokumenta bila dostupna svim zainteresiranim korisnicima ovog dokumenta, objavljena je i verzija na hrvatskom jeziku.

Programom „Učinkoviti ljudski potencijali“ definiraju se područja u koja će Republika Hrvatska, do 2020. godine, moći investirati sredstva iz Europskog socijalnog fonda i Inicijative za zapošljavanje mladih.

Osnovni cilj Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ je pridonijeti rastu zapošljavanja i jačanju socijalne kohezije u Hrvatskoj. Njegova je ukupna vrijednost 1.85 milijarde eura, od čega se 1.58 milijardi financira iz proračuna Europske unije, uključujući 66 milijuna eura iz Inicijative za zapošljavanje mladih.

Europski socijalni fond jedan je od temeljnih strukturnih instrumenta Europske unije kojim se državama članicama pruža potpora za ulaganje u ljudski kapital i jačanje konkurentnosti europskog gospodarstva. Aktivnosti financirane iz sredstava Europskog socijalnog fonda pomažu ljudima da unaprijede svoje vještine i lakše se integriraju na tržište rada, usmjerene su na borbu protiv siromaštva i socijalne isključenosti te na poboljšanje učinkovitosti javne uprave.

Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ preuzmite ovdje.

Sažeti prikaz prioriteta i specifičnih ciljeva Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali” preuzmite ovdje.

Izvor: strukturnifondovi.hr