Aktualno

Objavljen natječaj za provedbu tipa operacije 16.1.1. “Potpora za osnivanje operativnih skupina”
  • Objavljeno:
  • 20.02.2018.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je natječaj za provedbu podmjere 16.1. “Potpora za osnivanje i rad operativnih skupina Europskog partnerstva za inovacije (EIP) za poljoprivrednu produktivnost i održivost” – provedba tipa operacije 16.1.1. “Potpora za osnivanje operativnih skupina”.

Predmet natječaja je dodjela potpore za osnivanje operativnih skupina temeljem Pravilnika o provedbi mjere 16 “Suradnja” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Prihvatljivi prijavitelji su operativne skupine koju čine najmanje dva partnera koji su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika i/ili Jedinstveni registar domaćih životinja (JRDŽ) ili proizvođačke grupe i organizacije u poljoprivrednom i prehrambeno-prerađivačkom sektoru ili fizičke i pravne osobe koje se bave djelatnostima u okviru prihvatljivih tema.

Prihvatljive aktivnosti:
- primijenjena i razvojna istraživanja mjera za ublažavanje i prilagodbu klimatskim promjenama radi unaprjeđenja poljoprivredne proizvodnje, uzgoja, kvalitete i plodnosti tla ili jačanja otpornosti poljoprivrednih sustava na promjene uz napredno korištenje novih tehnologija ili alternativnih sustava proizvodnje
– povećanje proizvodnje biomase u poljoprivredi i njezino korištenje kao i korištenje ostalog biomaterijala nastalog na poljoprivrednom gospodarstvu.

Ukupan iznos bespovratnih sredstava je 1.140.000,00 HRK.  Početak prijava je od 1. ožujka 2018.g. od 12:00 sati do 3. travnja 2018.g. do 12:00 sati..

Više informacija o navedenom natječaju saznajte ovdje.