Aktualno

Najavljeni natječaji iz Vinske omotnice
  • Objavljeno:
  • 01.04.2016.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju uskoro će raspisati nove natječaje za sve tri mjere iz tzv. europske Vinske omotnice.

Cilj ovog programa je razvoj hrvatskog vinarstva i vinogradarstva kroz tri mjere:
1. Restrukturiranje i konverzija vinograda
2. Investicija u vinarije i marketing vina
3. Promidžba na tržištima trećih zemalja

Najmanji iznos potpore je 3.000,00 EUR, a najveći 1,5 milijuna EUR, ovisno o mjeri, a za završene projekte Agencija za plaćanja u poljoprivredi isplaćuje od 50% – 80% ukupno prihvatljivih troškova.

Za mjeru Investicija u vinarije i marketing vina prihvatljivi korisnici su proizvođači (fizičke ili pravne osobe) upisani u Vinogradarski registar u trenutku podnošenja prijave, a ukupno prihvatljivi troškovi po projektu su 3.000.000,00 EUR dok je minimalni iznos potpore po projektu 5.000,00 EUR.

Za mjeru Restrukturiranje i konverzija vinograda korisnici mogu biti proizvođači (fizičke ili pravne osobe) upisani u Vinogradarski registar, a fizičke osobe moraju biti obveznici poreza na dohodak/poreza na dobit. Ukupno prihvatljivi troškovi po projektu su 1.500.000,00 EUR, a minimalni iznos potpore po projektu je 5.000,00 EUR.

Za mjeru Promidžba na tržištima trećih zemalja korisnici mogu biti proizvođači vina (fizičke ili pravne osobe) upisani u Vinogradarski registar, javna tijela utemeljena zakonom koja predstavljaju proizvođače vina (osim korisnika Državnog proračuna) te udruge proizvođača vina, zadružni savezi (čije su članice barem tri zadruge koje se bave proizvodnjom vina). Najviši iznos ukupno prihvatljivih troškova po projektu je 200.000,00 EUR, a minimalni iznos potpore po projektu je 3.000,00 EUR.

Novi natječaji bit će objavljeni u Narodnim novinama, a informacije o tome kakvi su projekti prihvatljivi za financiranje i što je sve od dokumentacije potrebno za prijavu možete pogledati ovdje!

Izvor: apprrr.hr