Aktualno

Konferencija “EU fondovi u 2017. godini – Iskorištenost sredstava i studije slučaja o pripremi i provedbi infrastrukturnih projekata”
  • Objavljeno:
  • 23.06.2017.

Poštovani/e polaznici/e, klijenti/ice, suradnici/e,

izuzetno nam je zadovoljstvo pozvati vas na petu godišnju konferenciju o fondovima EU pod nazivom:

„EU fondovi u 2017. godini – Iskorištenost sredstava i studije slučaja o pripremi i provedbi infrastrukturnih projekata“

koja će se održati u četvrtak, 29. lipnja 2017. godine, u Velikoj dvorani Almeria centra na adresi Ulica grada Vukovara 284 u Zagrebu u trajanju 9:30 – 15:00 sati.

Cilj konferencije je predstaviti iskorištenost EU sredstava u financijskom razdoblju 2014.-2020. po svim operativnim programima te se osvrnuti na realizaciju objava iz godišnjih planova objava poziva na dostavu projektnih prijedloga. Na konferenciji će biti predstavljene tri studije slučaja pripreme i provedbe infrastrukturnih projekata financiranih iz fondova EU, od kojih se posebno ističe studija slučaja projekta Cestovno povezivanje južne Dalmacije koji je nedavno odobrila Europska komisija, kao najveći EU financirani projekt u Republici Hrvatskoj. Ove će studije, koje uključuju primjere privatnih i javnih investicija, pokazati kako pristupiti svim aspektima pripreme, na što treba paziti i kako rješavati probleme koji se pojavljuju u postupku pripreme i provedbe.

Na konferenciji će izlagati stručnjaci iz sektora EU fondova u Republici Hrvatskoj, a ovu priliku ćemo iskoristiti i za dodjelu diploma polaznicima Učilišta EU PROJEKTI koji su uspješno završili program obrazovanja za Voditelja pripreme i provedbe EU projekata.

U suradnji s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom – CARNet, osiguran je i live stream konferencije, čime će konferenciju biti moguće pratiti putem interneta.
Konferenciju organizira konzorcij partnera: EU PROJEKTI Obrt za poslovno savjetovanje i ostale usluge, Institut za razvoj poduzetništva i europske projekte – IRPEU,  Učilište EU PROJEKTI, ustanova za obrazovanje odraslih i Udruga gradova u Republici Hrvatskoj, a očekuje se oko 175 sudionika. Konferencija je sufinancirana iz proračuna Grada Zagreba.

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, a za prijavu je potrebno  ispuniti prijavni obrazac na sljedećoj poveznici najkasnije do 21. lipnja 2017.g. Zbog velikog interesa molimo da svoje prijave dostavite što prije, no napominjemo kako će sudjelovanje biti omogućeno samo onim osobama koje na svoju e-mail adresu zaprime potvrdu o sudjelovanju.

Poziv i program možete preuzeti ovdje.

Veselimo se vašem dolasku!