Aktualno

Jednodnevna edukacija: Zakon o poticanju ulaganja – mogućnosti financiranja za poduzetnike
  • Objavljeno:
  • 27.02.2017.

29. ožujka 2017. godine u Zagrebu u Almeria Centru,
Ulica grada Vukovara 284, 3. kat Uredski prostori „D“, s početkom u 9:30 sati

SASA5574x

Što je cilj edukacije?

Donošenjem Zakona o poticanju ulaganja (NN 102/15) 2015. g., Republika Hrvatska osigurala je pravni okvir koji pruža mogućnosti za ostvarivanje gospodarskog rasta i gospodarske politike. Zakon donosi sustav potpora za ulaganje i potporu za pravodobno ostvarenje ulagačkih aktivnosti. Potpore se dodjeljuju projektima koji jačaju konkurentske sposobnosti u proizvodno-prerađivačkim aktivnostima, razvojno-inovacijskim aktivnostima, aktivnostima poslovne podrške i aktivnostima usluga visoke dodane vrijednosti. Navedene aktivnosti doprinijet će unosu nove opreme i suvremene tehnologije, većoj zaposlenosti i izobrazbi zaposlenika, razvoju proizvoda i usluga više dodane vrijednosti, povećanju poduzetničke konkurentnosti, ravnomjernom regionalnom razvoju Republike Hrvatske.

Ovom Zakonu prethodio je Zakon o poticanju ulaganja iz 2007. godine i Zakon o poticanju investicija i unapređenju investicijskog okruženja iz 2012. g. Statistike korištenja poticajnih mjera kroz ova dva Zakona ukazuju na 425,4 milijuna kuna korištenih poreznih povlastica u razdoblju od 2008. g. do 2014. g., te 35,6 milijuna kuna bespovratne novčane potpore u razdoblju od 2008. g. do 2016. g. Ovi statistički pokazatelji govore da su poduzetnici jako zainteresirani za ovakve poticaje, ali nažalost postoji još uvijek velik broj onih koji nisu upoznati s ovim Zakonom i mogućnostima korištenja potpora.

Stoga, cilj edukacije je upoznati poduzetnike s mogućnostima korištenja potpora iz Zakona o poticanju ulaganja te im na konkretnim primjerima pojasniti postupak apliciranja. Umanjena stopa poreza na dobit za 50%, 75% ili 100%, više je nego privlačan poticaj zbog kojeg se vrijedi bolje upoznati sa Zakonom o poticanju ulaganja.

Koji je sadržaj edukacije?

Sadržaj edukacije obuhvatit će prikaz i objašnjenje svih relevantnih informacija o Zakonu o poticanju ulaganja s naglaskom na:

- pravni okvir Zakona o poticanju ulaganja

- cilj i svrhu Zakona o poticanju ulaganja

- prihvatljive prijavitelje i prihvatljive aktivnosti za koje se odobrava potpora

- pregled poticajnih mjera

- osnovicu za izračun poticaja

- primjere izračuna investicijskih poticaja

- pregled obrazaca za prijavu s posebnim naglaskom na poslovni plan

- pregled ostale dokumentacije potrebne za prijavu na Zakon o poticanju ulaganja

Kome je namijenjena edukacija?

- Mikro, malim i srednjim poduzećima

- Velikim poduzećima

- Konzultantima koji će raditi na pripremi projektnih prijedloga

- Medijima i drugim zainteresiranim organizacijama i pojedincima koji se žele upoznati s mogućnostima financiranja iz Zakona o poticanju ulaganja

Tko će voditi edukaciju?

Gđa. Ariana Vela i gđa. Ivana Rukavina Halilagić iz tvrtke EU PROJEKTI.

Kolika je cijena edukacije i što je u nju uključeno?

Cijena edukacije iznosi 1.380,00 kn po osobi plativo temeljem predračuna izdanog od strane Učilišta EU PROJEKTI. U cijenu su uključeni održavanje edukacije i predavanja uz pripadajuće pauze za kavu i ručak, materijali u pisanoj i elektronskoj formi, materijali za praktične vježbe i stručno individualno savjetovanje tijekom edukacije te 15% popusta na druge edukacije u organizaciji Učilišta. Polaznicima iz iste organizacije i redovitim klijentima odobravamo dodatnih 15% popusta.

Kako se prijaviti?

Za prijavu je potrebno ispuniti prijavnicu i poslati ju na e-mail adresu: info@uep.hr. Nakon primljenog predračuna, a najkasnije do 28. ožujka 2017.g. potrebno je uplatiti iznos kotizacije na račun broj: HR5223400091110691294 kod PBZ d.d. uz oznaku plaćanja „Za edukaciju“ i poziv na broj predračuna.

Za rane prijave do 9. ožujka 2017.g. uz uplatu do 10. ožujka 2017.g. odobravamo 15% popusta, kao i za naše redovite klijente i polaznike edukacija. Polaznicima iz iste organizacije odobravamo dodatnih 15% popusta.

Detaljne informacije možete pronaći u sljedećim dokumentima:

Veselimo se našem zajedničkom radu!