Aktualno

Erasmus+ shema zajmova za studente diplomskih studija u inozemstvu
  • Objavljeno:
  • 19.06.2015.

U okviru programa Erasmus+ studentima koji žele studirati na diplomskim studijima u inozemstvu od sada je dostupna Erasmus+ shema zajmova za studente diplomskih studija (The Erasmus+ Master Loan Scheme) za kreditiranje studiranja u inozemstvu po pristupačnijim uvjetima. 

Ukupni proračun planiran za ovu inovativnu inicijativu iznosi više od 500 milijuna eura odnosno 3,5 posto ukupnog proračuna programa Erasmus+ te se njime planira ostvariti potpora za 200 tisuća studenata na diplomskim studijima.

Erasmus+ shema zajmova za studente diplomskih studija ponuđena je ponajprije zato što studiranje u inozemstvu može biti skupo. Dok neke zemlje omogućuju korištenje nacionalnih studentskih stipendija ili kredita za studiranje u drugim zemljama, mnoge zemlje to ne nude ili pak raspoloživa sredstva nisu dovoljna za pokrivanje svih troškova, posebno u zemljama s visokim životnim troškovima. Pritom valja naglasiti kako su Erasmus+ Master zajmovi nova i dodatna aktivnost koja ne zamjenjuje dodjelu sredstava u okviru programa Erasmus+, a koja će ostati glavni dio programa Erasmus+.

Više informacija o Erasmus+ Master zajmovima saznajte ovdje

Izvor: mobilnost.hr