Aktualno

Dodijeljena sredstva u okviru natječaja „Primjena IKT-a za poboljšanje poslovnih procesa”
  • Objavljeno:
  • 20.01.2015.

Dana 16. siječnja 2015., održana je svečanost prilikom koje su Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras i potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić svečano uručili 24 ugovora u ukupnoj vrijednosti od 11,98 milijuna kuna poduzetnicima kojima su dodijeljena bespovratna sredstva putem natječaja „Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa”. Riječ je o natječaju kojim se potiče razvoj, rast i konkurentnost mikro, malih i srednjih poduzetnika putem informatizacije poslovnih procesa te se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007. – 2013.

Na ovaj poziv koji provode Ministarstvo poduzetništva i obrta i Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) do 31. prosinca 2014. zaprimljeno je 400 prijava od čega su 24 prijave odobrene za dobivanje bespovratnih sredstava. Prema predstavljenim podacima ukupan iznos dosada odobrenih sredstava je 16,24 milijuna kuna dok je ukupan iznos preostalih raspoloživih sredstava 18,43 milijuna kuna. Poziv je otvoren do iskorištenja sredstava, ali ne dulje od 30. lipnja 2015. godine.

Prezentaciju o provedbi natječaja „Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa” te nagrađenim projektima  preuzmite ovdje.

Izvor: Minpo