Aktualno

BLOG Ivane Rukavine Halilagić: U vrtlogu EU FONDOVA
  • Objavljeno:
  • 22.12.2016.

Telefon mi zvoni od jutra kao da sam na tomboli, jedan, drugi, treći klijent. Znamo se već godinu dana, tako da znam što od mene traže i kako da im koncizno objasnim što moraju napraviti. Spuštam slušalicu i u krajičku oka primjećujem kolegicu kako mi nosi kavu i spušta ju na stol. Kao da je znala da mi je potrebno još malo goriva da me razbudi i pogura u ovaj dan.

Borim se s nekoliko provedbi i priprema istovremeno. Najviše je poduzetničkih projekata u kojima gradimo hotele, tvornice, opremamo proizvodne pogone. Iako slični, svaki projekt ima svoje specifičnosti i rokove s kojima treba izaći na kraj. Bliži se i kraj kalendarske godine, a s njim i rokovi  pa smo svi na iglama i dajemo 120% svojih mogućnosti kako bi sve priveli kraju i imali mirne praznike. Dobar smo tim, svatko je ekspert u svojem području i pomažemo si uzajamno. Jer kako kažu, više očiju uvijek vidi bolje pa se toga i mi držimo.

Godina mi je proletila za čas. Kada vratim film unazad,  mogu vam reći da sam ponosna na svoje kolegice i kolege jer smo uspjeli osigurati bespovratna sredstva svim klijentima čije smo projekte prijavili u 2015.g. Ponosna sam i na sebe i svoj napredak. Naravno, bilo je uspona i padova, neprospavanih noći, ali iz svega sam izašla jača i bogatija za nova iskustva koja mi pomažu u daljnjem radu.

Telefon opet zvoni, za mene je, kolegica me spaja, javlja se klijent i donosi dokumentaciju za prijavu. Kontroliram dokumentaciju i prilažem ju u spis. Uh, još samo dva dana do praznika, izgurat ću ja to. Ništa dragi moji, bacam se dalje na posao, a mi se čitamo ponovno za dva tjedna kada ću vam prepričati kako sam uopće došla u EU PROJEKTE. Vjerujte, zanimljiva priča ako se zna da sam na razgovor za posao promašila adresu.

Želim vam svima sretne blagdane, puno ljubavi i sreće.