CEF Telecom – Treći poziv na podnošenje projektnih prijedloga i prilika za financiranje infrastrukture digitalnih usluga
  • Objavljeno:
  • 30.06.2017.

Vrsta natječaja: Bespovratna sredstva
Država: Hrvatska
Tema/sektor: Informacijske i komunikacijske tehnologije, Mediji, Znanost i tehnologija
Datum otvaranja natječaja: 28.06.2017.
Rok za prijavu: 28.11.2017.
Iznosi sredstava €: 24.000.000
Natječajna dokumentacija: Preuzmite datoteku

Izvršna agencija za inovacije i mreže (INEA) i Europska komisija objavile su 28. lipnja 2017.g. treći CEF Telekom poziv za 2017.g. Ukupni okvirni proračun poziva u iznosu od 24 mil. EUR namijenjen je potpori i implementaciji Europske infrastrukture digitalnih usluga (DSIs).

Ovaj poziv je treći po redu iz  CEF Telekom radnog programa za 2017. godinu. CEF Telekom će u 2017. g. kroz dodjelu bespovratnih sredstava osigurati 77 mil. EUR za razvoj Europske infrastrukture digitalnih usluga.

Zainteresirani prijavitelji svih država članica te Islanda i Norveške, mogu podnijeti svoje projektne prijedloge iz područja eRačuna, ePrijevoda, Europeane i Otvorenih javnih podataka. Krajnji rok za prijavu je 28. studeni 2017.g.

Pokrivena područja

Zainteresirane stranke pozvane su da predaju svoje prijave najkasnije do 28. studenog 2017., za aktivnost koje doprinose implementaciji sljedeća četiri područja DSIs, s indikativnim najvećim iznosom sredstava kako je navedeno:
– e-Račun – potpora uvođenju rješenja za elektroničke račune u javnom sektoru te europskih standarda za e-račun– 10 mil. EUR
– e-Prijevod – unapređenje kvalitete i pokrivenost e-Prijevoda, osobito u javnome sektoru, za omogućavanje prekogranične razmjene informacija– 6 mil. EUR
– Europeana – olakšavanje pristupa digitalnim resursima europske baštine – 2 mil. EUR
– Otvoreni javni podaci – za postizanje nove generacije prekograničnih inteligentnih servisa za građane i tvrtke te potpora procesu odlučivanja u javnim tijelima kroz korištenje računala visokih performansi – 6 mil. EUR

Virtual Info Day webinar na temu poziva održati će se 12. rujna 2017. prilikom kojeg će biti dostupno više informacija o sva četiri područja DSI te o procesu prijave.

Podnositelji projektnih prijedloga svoje prijave na pojedinačne CEF pozive podnose u sustav namijenjen prijavama na Internet stranicama 2017 CEF Telecom Calls. Dokumentacija povezana s odgovarajućim pozivima kao i sve ostale informacije također su dostupne na istim Internet stranicama.

Očekuje se da će procjena prijedloga započeti u prosincu 2017.g.  Rezultati procjene i objava odluke o dodjeli bespovratnih sredstava predviđa se za travanj 2018. godine.

Izvršna agencija za inovacije i mreže (INEA) kao provedbeno tijelo upravlja pozivom na dostavu prijedloga projekata i prati tehničku i financijsku provedbu projekata s korisnicima te pruža tehničku stručnost i visoku kvalitetu provedbe programa.

Na raspolaganju vam je i helpdesk koji će vam odgovoriti na pitanja o pozivu.

Za više informacija:

The list of digital services supported by CEF is available in the Annex of the Telecom Regulation.

Krajnji rok za prijavu: 28. studenog 2017. u 17:00 sati po briselskom vremenu.

Ukoliko su vam potrebne konzultantske usluge za ovaj natječaj javite se na info@eu-projekti.com